Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kooperativa pojišťovna neuvěřitelné příběhy ze života

Kooperativa pojišťovna

Na internetu koluje řada článků o této pojišťovně. V drtivé převaze jsou to ohlasy negativní.

Kooperativa se chlubí tím, že je společensky odpovědnou firmou. Společenská odpovědnost je etický kodex, ve kterém se firmy dobrovolně zavazují, že se budou chovat férově vůči svým zaměstnancům, dodavatelům a klientům a že budou pomáhat společnosti, ve které podnikají.

Je to PRAVDA ????????? Názor si udělejte sami !!!!!

V sekci Kooperativa Vaše neuvěřitelné příběhy jsou umístěny příběhy lidí, kteří měli co do činění s touto pojišťovnou

V sekci Kooperativa moje neuvěřitelné příběhy budou umístěny moje zkušenosti s touto pojišťovnou

( tato část se připravuje )

Budou zde zveřejněny moje vlastní zkušenosti s touto pojišťovnou, u které jsem měl já i moje manželka pojištěno vše – nemovitosti, dopravní prostředky a žily jsme v pocitu blažené nevědomosti, že je vše OK.

V jednotlivých přípěvkách zde budou uvedeny a popsány jednotlivéníže uvedené události

Lehká dopravní nehoda s poškozením zadního blatníku vozidla, kdy pojišťovna nejprve tvrdila, že celou částku uhradí z povinného ručení což následně nechtěla učinit. Poškozený při nahlášení škody chtěl opravu provést ve svém servisu s díly získanými na vrakovišti. Pojišťovna trvala na značkovém servisu a škoda byla vyčíslena na 50.000,- Kč.

V pondělí přišel email – byla uhrazena částka 40.000,- Kč vzhledem ke stáří a amortizaci vozidla na účet poškozeného.

Čtyři dny činnosti a v pátek přišel email – vzhledem k stáří a amortizaci vozidla byla zbývající částka ve výši 10.000,- Kč odeslána na účet poškozeného.

Jak na to a jak to celé bylo dočtete se na těchto stránkách.

Poškozené přední sklo automobilu – pochopitelně jej máte připojištěné. Dvakrát Vám pojišťovna potvrdí, že pojistka kryje částku opravy ve výši 30.000,- Kč. Necháte provést opravu a zjistíte, že pojišťovna Vám sdělí, že jste pojištěn pouze na částku 20.000,- Kč !!!

Jak je to možné a jak to celé bylo dočtete se na těchto stránkách.

Na stránkách www.  jsou stížnosti poškozených, že pojišťovna krátí pojistné plnění. To byla i moje zkušenost.

Já Vás seznámím s případem, kdy tato pojišťovna ve dvou případech vyplatila částky mnohonásobně převyšující vzniklou škodu.

V prvním případě se jednalo o poškození ( velice lehké ) předního blatníku Škoda Octavia z dokumentace by šel lak i rozleštit. Byl dokonce zpracován znalecký posudek soudního znalce, který škodu vyčíslil na částku 2000,- Kč.

Pojišťovna vyplatila plnění ve výši 15.272,- Kč. Není to zvláštní ?

Druhý případ, zde se jednalo o ohnutý sloupek dopravního značení s nepoškozenými dopravními značkami.  Internetový prodej nabízí podobný sloupek za částku 500,- Kč. K tomu připočteme demontáž a montáž sloupku včetně dvou značek ( pro invalidy podobné značení osazuje TSK včetně materiálu tj. sloupek a značka za částku cca 2500,- Kč.

Pojišťovna vyplatila plnění ve výši 12.148,- Kč. Není to opravdu zvláštní ?

K datu 13.1. 2015, jsem něklikrát požádal pracovníky Kooperativy o jejich písemné vyjádření k mé domněnce, že se může jednat o tretný čin pojišťovacího podvodu. Do dnešního dne bez jakékoliv odezvy z jejich strany.

Příklad - v dubnu 2014 jsem písemně požádal o osobní jednání. Začátkem května 2014 jsem obdežel email, ve kterém bylo uvedeno, že jsou vytíženi a ať vyčkám výzvy k jednání - takže čekám již přes 8 měsíců ! Doporučenými dopisy ze dne 11.9. a 29.9. 2014 jsem požádal pracovníky Kooperativy o písemné vyjádření. Cca 4 měsíce bez jakékoliv reakce. Dnes 13.1. 2015 odchází další dopis. V připravovaných příspěvcích zde bude vše uvedeno.

Zničený zděný rekreační objekt s pozemkem při záplavách - pojišťovna os stolu, aniž by provedla místní šetření vyplatila částku 20.000,- Kč.

Vzhledem ke skutečnosti, že Kooperativa a.s. není státní podnik a když na jedné straně tak rozhazuje,musí na straně druhé někde šetřit.

 

 

Rubriky